Free Joomla Templates by FatCow Coupon

Voedselbank

Wat voedselbanken betreft is Nederland verdeelt in 8 regio’s. Rozenburg valt als uitdeelpunt onder de regio Rotterdam
De voedselpakketten die één keer per week worden uitgedeeld, zijn bestemd voor gezinnen of alleenstaanden die met een absoluut minimum aan huishoudgeld moeten leven. Om in aanmerking te komen voor een voedselpakket vindt een screening plaats die in Rozenburg wordt gehanteerd volgens de landelijke richtlijnen. 
De pakketten die we wekelijks ontvangen, zijn slechts een aanvulling op de wekelijkse boodschappen. De inhoud van de pakketten kan per week enorm verschillen, dat hangt af van wat er binnenkomt bij het distributiecentrum. 
 
voedselbankpakket

Voedselpakket aanvragen

Criteria per 1 januari 2020:

Het verkrijgen van een voedselpakket geldt enkel voor mensen die het echt nodig hebben. Daarom zijn er strenge criteria voor het aanvragen van een voedselpakket. Er is een maximum bedrag wat u te besteden mag hebben om in aanmerking te komen voor een voedselpakket. Sinds 1 januari 2020 is dit, volgens de actuele toekenningscritaria, als volgt: 

 

kinderen

alleenstaande (in € per maand)

echtpaar* (in € per maand)

0

230

325

1

325

420

2

420

515

3

515

610

4 610 705
4 705 800
 
Als uw besteedbaar bedrag* of bedrag aan Leefgeld minder is dan het voor u geldende normbedrag kunt u in aanmerking komen voor een voedselpakket. Denkt u in aanmerking te komen voor een pakket dan kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Op deze wijze kunt u ook vragen stellen of een afspraak maken voor een intakegesprek. Deze gesprekken vinden in het algemeen op dinsdagochtend plaats.